Thursday, July 21, 2011

Τσιγάρο και σεξ




Μια σχέση πολυσυζητημένη, διαφημισμένη, αμφιλεγόμενη, διεξοδικά αναλυμένη και αναμφισβήτητα στο επίκεντρο της έρευνας του τμήματος της ιατρικής που αποκαλείται πλέον σεξουαλική ιατρική.

Από τους Ινδιάνους, που πρώτοι ανακάλυψαν τις χαλαρωτικές ιδιότητες του καπνού, στους πρώτους Ευρωπαίους της αμερικανικής ηπείρου του 15ου αιώνα, και το πέρασμα στο κατεργασμένο καπνό και τις καπνοβιομηχανίες στην Ευρώπη του 20ου αιώνα, η σχέση καπνίσματος και σεξ, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, ήταν εμφανής. Χαρακτηριστικά όλοι ανεξαιρέτως οι καπνιστές, ανεξάρτητα από το εάν είναι πρώην ή νυν, περιστασιακοί ή εθισμένοι στη νικοτίνη, ασχέτως του κοινωνικού και οικογενειακού περιβάλλοντος από το οποίο προέρχονται, σε ένα πράγμα συμφωνούν: το πιο ευχάριστο, απολαυστικό ηδονικό ίσως τσιγάρο της ημέρας είναι αυτό μετά το σεξ. Και εκεί βρίσκεται το μυστικό αυτής της σχέσης, στην απόλαυση, στην ευχαρίστηση, στην ηδονή.

Η βιοχημική σύνδεση της ικανοποίησης από το τσιγάρο και το σεξ, που πρόσφατα η ιατρική κατάφερε να εξερευνήσει και να αποκρυπτογραφήσει χάρις στις προόδους της βιοχημείας του κεντρικού νευρικού συστήματος, αποκαλύπτει πολλά για τη στενή σύνδεση δύο φαινομενικά αντίθετων και αλληλοσυγκρουόμενων πραγμάτων.

0 comments:

Post a Comment